Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nedotknutelní mocní

Co mají společného ČSSD, KSČM a Clintonová? Dosáhli nedotknutelnosti. Právo a spravedlnost vzývají jen tehdy, když je to pro ně výhodné. Chráněny hroší kůží si užívají moci a beztrestnosti. Soudy jsou na ně krátké.

Udělat si z Nejvyššího soudu pojišťovnu proti závažné újmě jak to předvedla ČSSD, to chce fištróna. Politicky brilantně provedeno, nikdo moc nahlas nekřičí, ojedinělé hlasy jsou umlčeny, vlastně se to čekalo. Co víc je potřeba k obhájení svých práv, než platná písemná smlouva, černé na bílém? Absolutní imunita, aby náhodou nadlidé nakonec nestrádali plněním svých závazků.

Operovat v parlamentu s ideologií třídní nenávisti, jako KSČM, na to jsme si bohužel už také zvykli, tolerovat protizákonné jednání vyvolených. Zničené životy a mrtvé lidi jsme oplakali, viníci kolem sebe kopou argumentem nedostatku důkazů a ještě se cítí ukřivděni.

Seznam mrtvých těl nepohodlných lidí v Arkansasu i odjinud z období vzestupu a vlády klanu Clintonových před pár desetiletími je dost dlouhý, shrnutý například na https://www.truthorfiction.com/clintonfriends/. Informace jsou pochopitelně neucelené, spekulace bují, fakta jsou v hrobech s mrtvými. Jedna násilná nebo tragická smrt za druhou, zaráží jejich počet a propojenost mrtvých s Clintonovými. Mrtvý je podřízený velvyslanec a jeho spolupracovníci v Libyi. Stažení se z Iráku a strategické vytvoření prostoru pro extrémistické hnutí, ministerstvo řízené ze soukromého emailového serveru ve vlastním sklepě. To jsou jen maličkosti, které nemohou ublížit kandidatuře Clintonové.

Byla ututlána i její aféra s „insider trading” a výsledným podvodným ziskem z obchodů s akciemi arkansaského potravinářského gigantu Tyson Foods, za což ostatní smrtelníci chodí na léta do federální basy. Stejná lež, za kterou byl nedávno z práce vyhozen hlavní moderátor televize NBC, prošla první dámě země jako nevinná epizodka a hnutí mysli.

Pozn.: Brian Williams z NBC letěl v Afghánistánu vojenským letadlem s doprovodem jiného letadla. Byli pod palbou, druhé letadlo bylo dokonce zasaženo. Reportér si to v reportáži přibarvil tím, že řekl, že bylo zasaženo letadlo, v němž letěl on, což nebyla pravda, jak dosvědčili piloti. Pod palbou ale byli. Clintonová ještě jako první dáma po přistání s dcerou na Balkáně tvrdila, že jejich letadlo bylo pod palbou snajprů, což byla lež jako věž, kterou sama později uznala. Žádná palba na její stroj se nikdy nekonala. Williams byl vyhozen z práce, ona kandiduje na prezidentku.

A tak dále…

Tyto tři subjekty, kdyby znaly význam slov jako čest a svědomí, by se už dávno ztratily lidem z očí, propadly se do politických pekel a někde v ústraní dožívaly. Jak k tomu příjde chudák vojín Jasánek, který byl za pouhé podezření ze soulože v pracovní době zbaven svazácké funkce. Ale to bych chtěl hodně, dovolat se spravedlnosti a měření stejným metrem.

U soudu neuspěje proti nim nikdo, u voleb mají zajištěnou podporu koupenou populistickými sliby a valorizacemi státních příspěvků, výhružkami, že bude-li u moci někdo zodpovědný, přestane život nad poměry. Kdyby aspoň rozdali jen to, co vyberou, ale mají drzost si dostatečnou volební podporu koupit na dluh země, o kterou mají pečovat.

Pár dobrosrdečných Kanaďanů nabídlo přátelům z Ameriky útočiště v Kanadě, vyhraje-li podzimní volby Trump. Kam se ale uchýlit před Clintonovou? Čistokrevný kapitalismus, základní charakteristika Ameriky a základ dlouhodobé prosperity, je podle ní krokem zpět. Svět asi fakt pokročil mílovými kroky směrem ke komunismu, poněvadž do které země se podívám, tam vlády berou lidem peníze a chtějí se za ty jejich peníze o ně starat, část si jich nechat a část rozdělit tak, aby byly hlasy ve volbách. Když to nejde po dobrém, tak to jde po zlém, přinejhorším to posvětí správně vybraný soudce. Nedotknutelnost mocných je zajištěna.

Autor: Karel Stryczek | pátek 10.6.2016 14:51 | karma článku: 30,03 | přečteno: 936x
  • Další články autora

Karel Stryczek

Amerika je zase daleko, polopravdy o ní se šíří jednodušeji

Méně poslední dva roky cestujeme a více čteme. Méně pozorujeme vlastníma očima, více nasloucháme těm, jimž naslouchání jiných působí požitky a plní jim peněženky.

23.2.2022 v 9:25 | Karma: 24,53 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Byl to vůdce všech myší

Tiše se pod rouškou noci zmocnil rozsáhlého teritoria ve sklepě a sféru vlivu postupně rozšiřoval. I nebohému starému kocourovi se ztrácelo žrádlo z krmítka a potupně začal spát na stolečku.

17.1.2022 v 10:27 | Karma: 24,72 | Přečteno: 632x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Babiččin recept dobyl Ameriku

Jednou z největších pochoutek dětství a mládí byly babiččiny kuřecí řízky. Měkoučké, voňavé, šťavnaté. Nečekaně blahodárný vliv pojídání s láskou připraveného tradičního pokrmu byl odhalen až o desetiletí později za oceánem.

20.7.2021 v 11:07 | Karma: 31,75 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Komu vadí indiánské motivy ve školách

„Rozhodli jsme se, že naše škola přestane používat motivy a terminologii spojené s původním obyvatelstvem Ameriky.” Strohá zpráva ředitele střední školy v Ohiu oznamující rozhodnutí vedení školy rodičům a studentům.

7.7.2021 v 8:14 | Karma: 34,30 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Banky si z nás udělaly legraci. Opakovaně.

Pracujeme v prostředí mezinárodních firem a občas potřebujeme přesunout finance z účtu v bance na jiný v jiné bance. Jednoduché? Jak kdy. K přesunu korun stačí kliknout na tlačítko na obrazovce, ale zkoušeli jste posílat dolary?

9.6.2021 v 8:40 | Karma: 44,22 | Přečteno: 9505x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.