Americká levice: nic neřešící zloba a nenávist

Levicový aktivista, dobrovolník z prezidentské kampaně Bernieho Sanderse, se ve středu pokusil o atentát na skupinu nenáviděných republikánských kongresmanů. Střílel na ně v oploceném areálu hřiště jako na králíky v králíkárně.

Jen díky rychlému zásahu policisty a policistky tento atentát všichni přežili, jeden kongresman s velmi vážným zraněním. Oba policisté byli postřeleni při nerovném boji, vyzbrojeni jen malými pistolemi proti pušce. Policisté na sebe stáhli pozornost atentátníka a zastřelili ho. Jinak bychom chystali více než deset státních pohřbů. 

Událost rozpoutala vášnivou vlnu debat o politickém teroru a nenávisti šířící se mediálním prostorem.

Levice nenávidí prezidenta Trumpa, nenávidí republikány. Není připravena k debatě. Je připravena k revoluci, k odstranění nenáviděných. Nechce čekat na volby. Stává se problémem demokratického procesu, kdy je debata nahrazena jedinou pravdou a oponenti této pravdy jsou kriminalizováni.

Levice má tendenci se startat o ostatní, vytváří nové a nové skupiny potřebných. Nenávidí koncept individuální svobody a vytvoření prostředí, ve kterém lidé mají právo a možnosti postarat se v první řadě o sebe, pak o svoji rodinu, pak o své přátele, o svoji zemi, a když jim ještě zbývají síly, až pak nechť se starají o jiné.

Vyspělé země mají zavedené mechanismy, státní i soukromé instituce, které se starají o potřebné. Debata o míře pomoci a finanční účasti státu je určitě na místě. Aktivní levice potřebuje k životu a spokojenosti státní finance, čím víc tím líp, potřebuje organizace, nejlépe neziskové, má potřebu koordinovat činnost lidí, demonstruje za lepší zítřky, za tak zvanou progresívní agendu.

Když jim jejich programy a finance někdo omezí, jejich životy trpí, probouzí se v nich nenávist. Prezident za krátkou dobu svého působení v úřadě svými dekrety zrušil stovky nařízení a dekretů svého předchůdce a stanovil, že každé nové vládní nařízení musí být doprovázeno zrušením dvou stávajících.

Někteří levicoví aktivisté a lidé, kteří prezidenta nenávidí, vyjádřili pro atentát na republikánské kongresmany "pochopení"...i když násilí samozřejmě odsuzují. Známe i jiné skupiny, které odsuzují teror, ale "chápou" proč některým propagandou ovlivněným jednotlivcům tu a tam rupne v bedně a tolerují je ve svých komunitách.

O útoku na republikánské kongresmany se v hlavním večerním bloku zmínila i CNN. Zdrženlivě, povrchně, krátce. Reportéři viditelně nevěděli, co říci. Cpali mezi zprávy o atentátu nové poznatky o vyšetřování prezidenta. Zatím sice nebyl vyšetřován, ale bude! Odvraceli pozornost na prezidenta jako strůjce všeho zlého.

Ostatní hlavní média informovala podobně, s výjimkou Fox News samozřejmě. Ti reportovali z místa činu. Zmínili se i o výrocích atentátníka o prezidentu Trumpovi jako "zrádci" a o jeho komentáři k petici k souzení prezidenta: "Je třeba zničit Trumpa a spol." V CNN a spol. tuto informaci nepovažovali za hodnou sdílení s veřejností.

No a co se děje na sociálních sítích není třeba ani komentovat. Dověděl jsem se tam, že za atentát můžu i já, neboť jsem volil jinak, než diktuje levicová "pokroková" agenda.

Occupy Democrats

"Samozřejmě, je hrozné, že kongresman byl postřelen. Ale je možné, že pokud jste nepřetržitě hlasovali za zvýšení dostupnosti zbraní, za snížení osobních kontrol a máte politickou jedničku s hvězdičkou od NRA (Národní sdružení držitelů zbraní), nesete částečně vinu."

Occupy Democrats

"Parta z temnot". Tihle zlí kriminálníci z Bílého domu chudáka atentátníka svými činy tak vyprovokovali, že nemohl jinak.

Autor: Karel Stryczek | pátek 16.6.2017 10:32 | karma článku: 38,28 | přečteno: 1450x