Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Americká demokratická kvítka a jejich mravní profil

Významní představitelé americké demokratické strany nenechají na Trumpovi nit suchou, ale sami mají máslo na hlavě. Manipulují s volbami, podvádějí, nastavují pro sebe zvláštní pravidla. Námitky proti jejich chování se zamítají.

Když je někdo zvolen řídit zemi a skutečně ji řídí, šlápne přitom občas na kuří oko. Kam šlápne Trump, tam se objevují kuří oka demokratů. Poslední dobou fičí jen Trumpovy kontroverze, proto je z důvodu vyvážení zpráv nutno nabídnout pár kontroverzí z tábora amerických demokratů.

Ocejchovat prohlášení nebo rozhodnutí jako „kontroverzní“ je silnější než prostě nesouhlasit. Nesouhlas vyjadřuje jednotlivec nebo skupina. Označení jednání slovem kontroverzní signalizuje potenciální porušení společenských norem a také zajišťuje debatu a mediální sledovanost. Do plánů bohatých sponzorů a zájmových skupin jisté osobnosti nezapadají a jsou očerňovány nejsilnějšími slovy.

Demokrati měli svoji šanci a dokonale ji promarnili. Kam se poděl Obamův předvolební slogan „Yes we can“ („ano, můžeme“ přeneseně „ano, dokážeme to“)? Anebo slogan „Change we need“ („potřebujeme změnu“). Obamu jsem nevolil, ale přiznávám, že jsem se těšil a fandil mu v tom, že jako relativně mladý prezident systémem zahýbe, že tu a tam jakožto skvělý řečník odhodí připravený projev a řekne svůj vlastní názor. V kampani i nastínil inspiraci Reaganem. Nestalo se tak, zůstalo u inspirace.

Prezidentská kvítka

Barack Obama doslova proplul osmi lety bez medializovaných skandálů a kontroverzí i tím, že nečinil mnoho zásadních rozhodnutí, schválil, co se schválit dalo a notoval si s levicovým mediálním větrem v zádech. Král Půlnočního království vzorně poslouchal své rádce.

Kde byli kritici „kontroverzní“ Trumpovy daňové reformy prý zvýhodňující bohaté a zadlužující zemi, když Obamova fiskální politika vedla ke zdvojnásobení státního dluhu USA za jeho osm let u válu? Stáli s mávátky a transparenty pod pódiem se svým idolem a volali, že oni můžou (Yes, we can).

Bill Clinton. Fascinován socialismem navštívil v šedesátých letech Moskvu, studoval komunistickou propagandu, byl v kontaktu s prominentními komunistickými rodinami Československa konce 60. let, poučil se v Praze z krizového vývoje. Jeho prezidentská kampaň v roce 1992 mi připadala, jako by ji převzal od Brežněva samotného. Kontroverze? Koluze s Rusy? Kdepak, toto pro Billa neplatí, dvojí metr měří jen Donaldovi, i když u Donalda v porovnání s Billem vlastně není co měřit.

Ach, ty ženy

Ony též jsou často v něčem první, rády vynikají svými činy a výroky.

Nancy Pelosi. Šéfka demokratů ve Sněmovně reprezentantů, jinak skvělá hrobařka demokratické strany a jejích ideálů, po schválení Trumpovy daňové reformy prohlásila: „Lidé budou umírat!" Rozuměj, pokud nám, levicovým demokratům bude zabráněno s pomocí peněz jiných regulovat životy občanů. Ano, lidé budou umírat. Já umřu a vy též, milá paní. Umřeme s vámi i bez vás, s daňovou reformou i bez ní. Silně kontroverzní vyjádření, strašení minimálně se rovnající trumpotvítům, šíření poplašné zprávy…a ticho!

Hillary Clinton. První žena kandidátka na prezidenta USA vyšetřovaná během prezidentské kampaně Federální policií FBI. Bylo potvrzeno posílání zpráv s tajným obsahem mimo systém ministerstva zahraničí a lhaní. Bylo vysloveno „napomenutí“ za „nedbalost“, leč na obvinění to bylo málo. Kam se hrabe Babiš... To neumí ani zastavit vyšetřování policie? Žabař. Má se od Hillary co učit. A že v tzv. „vyspělém světě“ nemůže být politik-kandidát vyšetřován? Tento argument jest nepravdou.

Debbie Wasserman Schultz. První žena v historii vyhozená z funkce předsedkyně demokratické strany (DNC) za manipulace primárních voleb prezidenta USA. Debbie koordinovala aktivity strany a byla vyhozena za falšování a manipulace primárních demokratických voleb proti kandidátu Berniemu Sandersovi, ve prospěch kandidátky Hillary Clintonové. Tomu se říká ovlivnění voleb. Takový menší vnitrostranický puč a podvod na voličích, ne nepodobný slavnému pokusu českých sociálních demokratů. Inu, demokrat jako demokrat. 

Vzory svědomí

Donna Brazile. První žena vyhozená ze CNN za prozrazení otázek před prezidentskou debatou kandidátce Hillary Clintonové. Podvod, čistý podvod. Jak byla Hillary krásně na tu debatu připravena a Trumpa v ní přejela. To též nemohlo ovlivnit volby, že ne? A jako třešnička na dortu, Donna Brazile převzala po vyhozené Debbie Wasserman Schultzové předsednictví demokratické strany (DNC). Prostě byla neljepší kandidátkou s křišťálově čistým svědomím.

Michelle Obama. První manželka prezidenta USA, která prohlásila, že ztratila naději v Ameriku. Hned potom, co Amerika svobodně odvolila. I její manžel se vyjádřil, že kdyby kandidoval potřetí, tak by volby vyhrál. A jako Mugabe by je pak vyhrával stále. Nadějí pro Ameriku je demokracie, svoboda, právo, omezený mandát mocichtivých, vážená paní Obamová.

Oprah Winfrey. Prý spasitelka demokratů, vynášená Hollywoodem do nebes za plamennou řeč na Zlatých glóbech 2018 oslavující statečnost žen z hnutí MeToo, které podle ní statečně vystoupily proti příliš mocným mužům zneužívajícím svá postavení k sexuálním výhodám. Kandiduj, Oprah, kandiduj v roce 2020 na prezidentku USA! Liberální Amerika jásá...než se za pouhé čtyři dny objeví foto Oprah líbající na líčko starého prasáka Harveyho Weinsteina, u kterého celé MeToo začalo, obviněného 80 ženami ze sexuálního zneužívání. S potenciální kandidátkou na prezidentku USA si ale evidentně rozuměl dobře.

Oprah Winfrey a Harvey Weinstein

Co na foto říkají levicová média? Toto vůbec nic neznamená a nic neovlivní.

A pak že jen Trumpův tým v Bílém domě se zmítá v osobních antipatiích. Celé vedení demokratické strany je v troskách. Ale pssst!!! My nesvéprávní nemáme právo jejich šílenosti kritizovat, potřebujeme vodit za ruce a převychovat.

Publikováno v magazínu Petra Hájka Protiproud, 16.1.2018 , www.protiproud.cz

 

Autor: Karel Stryczek | čtvrtek 18.1.2018 11:04 | karma článku: 39,69 | přečteno: 1507x
  • Další články autora

Karel Stryczek

Amerika je zase daleko, polopravdy o ní se šíří jednodušeji

Méně poslední dva roky cestujeme a více čteme. Méně pozorujeme vlastníma očima, více nasloucháme těm, jimž naslouchání jiných působí požitky a plní jim peněženky.

23.2.2022 v 9:25 | Karma: 24,53 | Přečteno: 771x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Byl to vůdce všech myší

Tiše se pod rouškou noci zmocnil rozsáhlého teritoria ve sklepě a sféru vlivu postupně rozšiřoval. I nebohému starému kocourovi se ztrácelo žrádlo z krmítka a potupně začal spát na stolečku.

17.1.2022 v 10:27 | Karma: 24,72 | Přečteno: 632x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Babiččin recept dobyl Ameriku

Jednou z největších pochoutek dětství a mládí byly babiččiny kuřecí řízky. Měkoučké, voňavé, šťavnaté. Nečekaně blahodárný vliv pojídání s láskou připraveného tradičního pokrmu byl odhalen až o desetiletí později za oceánem.

20.7.2021 v 11:07 | Karma: 31,75 | Přečteno: 1188x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Komu vadí indiánské motivy ve školách

„Rozhodli jsme se, že naše škola přestane používat motivy a terminologii spojené s původním obyvatelstvem Ameriky.” Strohá zpráva ředitele střední školy v Ohiu oznamující rozhodnutí vedení školy rodičům a studentům.

7.7.2021 v 8:14 | Karma: 34,30 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Banky si z nás udělaly legraci. Opakovaně.

Pracujeme v prostředí mezinárodních firem a občas potřebujeme přesunout finance z účtu v bance na jiný v jiné bance. Jednoduché? Jak kdy. K přesunu korun stačí kliknout na tlačítko na obrazovce, ale zkoušeli jste posílat dolary?

9.6.2021 v 8:40 | Karma: 44,22 | Přečteno: 9504x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.