Emigrace ze spojených států socialistických

5. 01. 2021 8:04:02
Socialistické sny demokratických všeználků, kteří řídí americká velkoměsta se jaksi nedaří přetavit ve voličům slíbený ráj. Střední třída balí saky paky a migruje za čerstvým vzduchem směr svobodnější venkov.

Není žádným tajemstvím, že obyvatelé velkých měst vedených v USA demokraty se z nich stěhují za lepším do jiných oblastí země. Nemusí přeskakovat železnou oponu, ale opouštějí místa, kde nějakou dobu žili, s nadějí na svobodnější a levnější život. Kalifornské poznávací značky jsou hojně k vidění v Idahu, Utahu, Montaně i Texasu, espézetky z New Yorku i u nás v Ohiu.

Z nějakých neznámých důvodů mizí z ráje, ve kterém by si podle plánu měli být všichni rovni a žít v harmonii lásky. Za jejich úprkem se schovává šířící se kriminalita, přerozdělování majetku formou rostoucích daní a rozpočtových čachrů, snižující se kvalita služeb, nepořádek, korupce, zvyšující se rozdíly mezi super bohatými a super chudými. To demokrati neplánovali a přece se stalo.

Všechny tyto neduhy zesiluje mizící střední třída a mladí lidi, když zjistí, že se po nich chce aby tahali více a více za méně ovsa. Pak vidí sousedy, kteří moc netahají, zato ovsa mají až až. Pocit nespravedlnosti je dožene k rozhodnutí. Přitom nic moc ani nechtějí, jen si žít svůj život v normálním domě mezi lidmi, jež politika a zákon zajímají jen okrajově, protože s nimi nikdy nepřišli do křížku. Chtějí si žít podle svého přesvědčení a priorit, neradí jiným, co je pro ně lepší.

V minulosti jsem neměl moc rád odbory a horlivé odboráře, jejichž vyjednávání vedlo k nespravedlivě vysokým kompenzacím, které často zardousily husu, která jim snášela zlatá vejce, tedy zaměstnavatelskou firmu. Odbory po krizi 2008-2010, zdá se, zmoudřely. Novodobým socialistům teď smrdí i odboráři, poněvadž oni pracují, mají se relativně dobře, ale také chtějí mít klid a právo na názor. Proto si i na ně musí posvítit a usměrňovat jejich myšlení.

Za socialismu se žije pohodlně, dokud je z čeho brát. Jednotlivci můžou rozumně přežívat, pokud nemají ambice něčeho dosáhnout. Celý systém ale slábne. Naopak v tradičním kapitalismu se jednotlivci můžou rychle dostat do problémů, ale systém je nutí, aby se s problémy vypořádali sami, což společnost posiluje. Nikomu se nestanovuje horní mez, kam může dosáhnout a kde je již nutno začít přerozdělovat.

Osobně dávám socialismu generaci, maximálně dvě, než po něm zůstane spálená země. Za jedno nebo i dvě klasická čtyřletá volební období nikdo neposune zemi do extrému. Za celou generaci už ale lze okleštit nebo odstranit důvody a podmínky, které vedly k prosperitě, systém začíná pomalu ale jistě slábnout a postupně kolabovat. Za dvě generace lze území vyjíst a vydrancovat, což se začíná pomalu projevovat v New Yorku, San Franciscu, Seattlu, Portlandu, Chicagu, Clevelandu, částech Los Angeles, ale i v ještě nedávno kovbojském Denveru. Hlavní město Washington D.C. je marné odjakživa, ale nějaké ty dolary si vždy vytiskne.

Naneštěstí novodobá americká emigrace rozsévá socialisticky pokrokové myšlenky z míst, odkud utekla, do míst, kam dorazila. Ne jako kdysi emigranti ze střední a východní Evropy, ne jako Kubánci a Venezuelané, kteří s hrůzou zjišťují nápadnou podobnost toho, co kážou američtí demokrati s tím, co kázali Chavez, Castro, v mém případě Jakeš, Biĺak a jejich bossové v Moskvě. Hlavy si můžeme nevěřícně ukroutit nad tím, že někdo prchl z Kalifornie do Idaha a tam se stále hrdě hlásí k pokrokové levicové agendě nadávajíce na „ultrapravicové“ chování místních.

Americký systém prý nevyhovuje každému. Životním snem určitých skupin lidí není pracovat, starat se, něco tvořit. Chtějí se bavit a strkat nosy do životů jiných lidí po celém světě, což někdo, kdo má podle nich více než potřebuje, musí zaplatit. Chamtivý je podle nich ten, kdo si chce nechat své prostředky a nakládat s nimi podle svého uvážení. Nárokovat si prostředky jiných prý chamtivost není.

Není otázkou, co komu vyhovuje, otázkou je, co funguje. Amerika byla vždy neskromná, chce být nejlepší na světě. A to stojí obrovské úsilí, o kterém se moc nepíše, a také oběti. Hlavně proto americký systém stále ještě funguje, je z čeho brát.

Atmosféru ve společnosti samozřejmě ovlivňují prezidenti. Nedávné vyjádření nově zvoleného prezidenta Joe Bidena „Moje poselství všem Američanům: Pomoc je na cestě.“ mi připomenulo silný kontrast s Ronaldem Reaganem a jeho nezapomenutelným prohlášením z roku 1986: „Devět nejděsivějších slov v našem jazyce: Já jsem z vlády a jsem tady, abych pomohl.“

Podobně jako Ronald Reagan, ani prezident Trump nebyl „tatíček“. Trump byl šéf, který nechlácholil. Vcelku překvapivě hodně lidem chlácholení chybělo, což samo o sobě je pro Ameriku varovný signál. Klasický Američan nepotřebuje chlácholit a čekat na pomoc od vlády. Chce slyšet názor, pohled na věc, žádá debatu a spravedlnost, nenárokuje si, co mu nepatří. On je ten, kdo pomáhá a řeší situace podle jeho schopností. Klasických Američanů poslední dobou buď ubývá nebo se schovávají před pokrokem na venkově.

V českých médiích jsem se dočetl v analýze liberální propagandy i o Ohiu, jaký je to „chudý stát“, jakožto pokus o vysvětlení, proč asi ti vidláci ze středozápadu nepochopitelně volí republikány. Co je pro lid dobré, ví v Ohiu asi jen osvícené obyvatelstvo v oázách liberalismu a pokroku Clevelandu, Cincinnati, Columbusu a Toledu. Do nedalekého Clevelandu nehodlám po setmění vyjet ani v dobře zamčeném voze. I ve dne oko nezaujatého pozorovatele spatří scenérie ne úplně ladící s prosperitou. Třicet let nepřetržité vlády demokratů ve městě se muselo projevit.

Vězte, že ve zbytku toho mizerného chudého Ohia se nežije zle. Za stejných třicet let mělo Ohio vždy republikánského guvernéra, s výjimkou jednoho čtyřletého období. Z nějakého důvodu se v tomto chudém konzervativním státě množí auta s poznávací značkou New York, kde demokratický guvernér a miláček Hollywoodu vede kampaň s heslem „Prosíme, vraťte se do New York City, koupím vám večeři“. Obyvatelé venkova ve státě New York jen bezradně rozhodí rukama s tím, že stát New York by byl oukej, kdyby z něj nesálo krev to velkoměsto a nepřehlasovalo je ve volbách.

Podle všeho, soudruzi „to“ mají v ruce zatím jen ve velkoměstech a na toaletách. Vytvořili chaos, který ironicky způsobil v jejich městech džungli divokého západu a v jistých čtvrtích odstartoval boj o holé přežití, kde ani policie nesmí řešit těžké problémy, aby náhodou neporušila místní pokrokové zákony, předpisy a nařízení.

Spojených států socialistických není naštěstí mnoho a jsou momentálně v bodě zdaňování, černých děr v rozpočtech a seškrtávání svobod. Po znárodňování zatím jen pokukují. Stále je naděje na volební obrat. Totální krádež ve stylu znárodnění, zavírání opozice a nastolení centrálního řízení má zádrhel ve formě dodatku číslo dvě Ústavy USA, práva občanů vlastnit zbraně.

Prozatím postačuje mírové řešení, kdy nejlepší obranou je útěk. Dokud je kam utíkat.

Autor: Karel Stryczek | úterý 5.1.2021 8:04 | karma článku: 44.31 | přečteno: 3229x

Další články blogera

Karel Stryczek

Amerika je zase daleko, polopravdy o ní se šíří jednodušeji

Méně poslední dva roky cestujeme a více čteme. Méně pozorujeme vlastníma očima, více nasloucháme těm, jimž naslouchání jiných působí požitky a plní jim peněženky.

23.2.2022 v 9:25 | Karma článku: 24.53 | Přečteno: 768 | Diskuse

Karel Stryczek

Byl to vůdce všech myší

Tiše se pod rouškou noci zmocnil rozsáhlého teritoria ve sklepě a sféru vlivu postupně rozšiřoval. I nebohému starému kocourovi se ztrácelo žrádlo z krmítka a potupně začal spát na stolečku.

17.1.2022 v 10:27 | Karma článku: 24.72 | Přečteno: 632 | Diskuse

Karel Stryczek

Babiččin recept dobyl Ameriku

Jednou z největších pochoutek dětství a mládí byly babiččiny kuřecí řízky. Měkoučké, voňavé, šťavnaté. Nečekaně blahodárný vliv pojídání s láskou připraveného tradičního pokrmu byl odhalen až o desetiletí později za oceánem.

20.7.2021 v 11:07 | Karma článku: 31.75 | Přečteno: 1185 | Diskuse

Karel Stryczek

Komu vadí indiánské motivy ve školách

„Rozhodli jsme se, že naše škola přestane používat motivy a terminologii spojené s původním obyvatelstvem Ameriky.” Strohá zpráva ředitele střední školy v Ohiu oznamující rozhodnutí vedení školy rodičům a studentům.

7.7.2021 v 8:14 | Karma článku: 34.30 | Přečteno: 1031 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 302 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 13.09 | Přečteno: 168 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 147 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 15.56 | Přečteno: 216 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 14.88 | Přečteno: 391 |
Počet článků 114 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2547

Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...