Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. Ruská dálkařka má pravdu: „Jsem obětí těch, kdo vytvořili systém manipulování našeho krásného sportu a využívají ho k politickým účelům." Je obětí státních podvodů Ruska (sovětská tradice). Nikdo totiž nevyloučil ruské sportovce. Oni se jen nemohli vykázat certifikáty o pravidelné antidopingové kontrole nepodvádějící (!!) laboratoří. Taková kontrola je povinná k účasti na všech vyšších soutěžích, prakticky ve všech sportech. Ruští atleti měli smůlu, že ruská vláda a její dopingová agentura vytvořily systém manipulování sportu. A laboratoř podváděla.

Takže jediné politikum? Malá odvaha: říci, že to opravdu jednoznačně platí pro všechny sportovce, kteří byli pod kontrolou ruské antidopingové (ta ironie) laboratoře.

A sportovci, kteří startovali po uplynutí dopingového trestu? Již desetiletí platí, že po prvním dopingu je atlet dočasně distancován. Dočasně! (přičemž není myšlena ta dočasnost Husákova). Pak může soutěžit. Můžeme se ptát, zda je to správně. Ovšem nepamatuji si, že by za celá desetiletí někdo výrazně protestoval. (Připadá mně to stejné, jako kdybyste protestoval proti zařazení člověka, propuštěného z trestu, do běžného života.)

2 0
možnosti
Foto

Doping jsem uvedl jako jeden s příkladů, kdy funkcionáři umí jednomu sportovci zařídit očistu a druhému zabránit v účasti. Jefimova plavala s dvěmi předchozími podvody plus meldoniem bez trestu, Šarapova jen za meldonium dostala 2 roky... Ale když už jsme u dopingu a přirovnání k návratu trestanců do normálního života, pak tedy člověk s popsaným trestním rejstříkem může "normálně žít", ale bude mít potíž se dostat k určitým činnostem ve státní správě, voleným místům, bude mít omezené pracovním možnosti atd. Stejně tak sportovec může sportovat dále, v tom mu nic nebrání, ale po opakovaném podvádění bych byl pro, aby to bylo bez medailí, bez peněz, bez olympiády. Že se dlouho mlčelo je jedna věc, že se o tom přestává mlčet je jen dobře.

0 0
možnosti

Dal jsem karmu. Asi víte sám, pokud budou do sportu sypány peníze, nic z té špíny nevyhnije.

2 0
možnosti
Foto

Tak tak... Nicméně TV sledovanost stagnuje nebo klesá, návštěvnost zahraničních turistů je relativně nízká, v Riu zatím bylo vyprodáno jen slavnostní zahájení. Do čtvrtfinále nebyl vyprodán ani žádný fotbal, i když hrála Brazílie... Polovina lístků pod 17 dolary, pro Brazilce draho, pro kasu málo. Roste jen sledovanost streamů, a to rapidně. Záleží na tom, zda streamy ten penězovod dostatečně zásobí... A za karmu dík! : ))

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS