Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a47r59a 54R72a29n58k

23. 10. 2016 22:33

To je tezke, kdyz jste jeden z tech, ktery veri na dva druhy zla, pro mne je pouze jedno zlo, kdyz se pokousim - tak ani v jinych jazycich to neni

Zkuste v angictine - evil and pure evil?

A to jedno zlo, ktere tam je uz snad stacilo......

0 0
možnosti

J81a24r17a 63R76a63n56k

23. 10. 2016 22:38

Oprava, ma byt:

A to jedno zlo, ktere se tam cpe a poslouchame jeho mesmyly uz rok - to stacilo a doufame (85% Kanadanu), ze se tam to prolhane zlo nedostane, horsi to bude pak, zatim zatloukal sve prohry a pocet bankrotu, spina se vali na povrch kazdy den, nechapu, cim polovinu Cechu omamil, ale asi to bude tou podobou k tomu, co sedi na Hrade a laskou k Putinovi;-€

0 1
možnosti

Clinton je jistota, že USA budou pokračovat v arogantní imperiální politice jediného "oprávněného" hegemona.

Trump je naděje, že to může být jinak.

5 1
možnosti
Foto

Je to tak, a i proto mu fandím. Ale jak jsem naznačil v článku, zrovna tuto změnu někteří Američani vnímají jako velé riziko pro svět. Možná kdyby více cestovali po světě a méně hltali domácí propagandu, tak by též souhlasili. Ono i někteří oponenti vidí tuto naději, ale irituje je jeho chování.

2 1
možnosti

Koho volit? Volit mezi válkou a nadějí, že válka nebude. Hillary nemá na to, aby vedla USA, nic nového kromě otřepaných frází nenabídla. Trump dal, alespoň najevo, že se pokusí nezatáhnou svět do světové války. USA nikdy na svém území neválčilo a Rusko zřetelně řeklo, že na jeho uzemí se válka nepovede. Zbývá Evropa a na jejím území vyroste nový Evropský chalifát neb muslimové válčit za EU nebudou a jako většina přežijí. Blog máte žertovně naladěný, ale odpovíte mi na otázku? Až se v Evropě bude válčit přijedete bránit svou rodnou zem, kde jste se narodil a vystudoval, nebo nám budete držet z poza oceánu palce?

0 1
možnosti
Foto

Přiznám, že podobný dotaz jsem zrovna pod tímto článkem nečekal.

V letech 1990-91 jsem sloužil v Československé armádě, v době operace Pouštní bouře, kdy koalice vedená USA vytlačila Saddáma z Kuvajtu. Saddám vyhrožoval teroristickými útoky všem zemím koalice, tak jsme chodili hlídat potenciální cíle. Pro mladé kluky to byl v našem případě dost nápor na psychiku, mrzlo tehdy, byli jsme ozbrojení a tu a tam se našel nějaký idiot, který do střeženého objektu např. lezl přes plot nebo provokoval. Zvládli jsme to bez úhony.

V USA jsem plánoval žít na český pas a zelenou kartu. Po 11.září 2001 jsem se rozhodl směřovat směrem k občanství USA. Pro mě je nepřijatelná myšlenka tohoto světa s Amerikou na kolenou. Od té doby bych kdykoli šel bránit jak Česko tak USA, předtím jen Česko. Pro pořádek, do zemí jako např. Francie nebo na Balkán k jejich obraně nevlezu.

Bude-li Evropa respktovat svobodu jednotlivců, důležitost ekonomické prosperity, dovolí pokračování přítomnosti vojsk USA na svém území a udrží funkční severoatlantický vojenský celek, tak i když nějaké chalifáty či bláznivý Rus budou tu a tam hrozit, budou vytlačeny jako vždycky předtím, i s úroky.

Vždy doufám, že postačí jen "studená válka". V porovnání z vnějšími hrozbami je větší hrozbou vlastní zpohodlnění a spoléhání se, že někdo jiný bude za nás tahat horké kaštany z ohně. Jsem rád za současný postoj české společnosti k vnějším hrozbám, už ne tolik směřováním směrem k socialismu a potlačováním individuálních svobod. Bohužel, totéž se dějě i v USA.

V Česku pobývám velmi často, inženýrské firmy, ve kterých posledních asi 20 let pracuji, zaměstnávají v Česku několik desítek lidí ve výzkumu a různých inženýrských disciplínách na projektech od Británie po Turecko. Fondy tečou směrem do Česka, finanční kompenzace těchto týmů je porovnatelná s USA, určitě nad průměrem USA. Můj malý příspěvek k prosperitě rodné země.

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.