Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vsem tem protestujicim zenam schazi jedna vec. Par let zkusenosti zivota v socializmu. Ten nikdy nezazily a diky Bohu v Americe snad nezaziji.

0 0
možnosti
JS

J24a75n 73S44o27u77č60e19k

24. 1. 2017 7:14

No nevím, zda právě v socializmu byla nějak strašně porušována zrovna práva žen. Co se takhle mrknou třeba do Saúdské Arábie, jak tam to mají s právy žen?

1 0
možnosti
LL

L91e48n69k40a 13L93e74o63n

23. 1. 2017 18:49

"Ostatni problem protestujicich se mi v porovnani s problem sveta jevi jako malicherne." Hmmm, jedna z veci, za ktere lide protestovali (ne, nebyly to jen zeny), byla dostupnost ke zdravotnictvi, kterou lide v Evrope maji bud zdarma nebo za hubicku, ve srovnani s US. Nerikam, ze Obamacare byl nejaky prevratny uspech, nicmene pokud se jej Trumpova vlada zbavi (jak jiz naznacila), je odhadovano, ze kolem 43,000 Americanu zemre, protoze proste nebudou mit na doktora. A to mi teda neprijde malicherne. Potom je tady otazka Planned Parenthood, to je klinika pro zeny, ktere nemaji moc penez. Je castecne financovana statem a castecne z penez darcu. Nova vlada se chysta financovani z velke casti omezit, tudiz spousta zen zustane neosetrenych. A kde to jsme, ze by zeny nemely moznost rozhodnout o svem tele? Ano, je vsude spousta antikoncepce, ale verte, ze v te "vyspele" Americe se k ni taky kazdy nedostane. A co potom obeti znasilneni? Nebo tehotne zeny, u kterych se prokaze nejaka vazna nemoc plodu? Budeme je nutit aby za kazdou cenu rodily? Hmmm. Je fakt, ze v ceskych novinach jsem se o Planned Parenhood nedocetla. Takze pak chapu, ze spousta lidi dela zavery nad vecma, ktery sami na vlastni kuzi nezazila. A ano, Trump zamestnal spoustu lidi, ale take spouste z nich dodnes nezaplatil.... a misto toho resi, kolik lidi prislo na jeho prisahu. Mame se na co tesit.

2 6
možnosti
Foto

Dostupnost zdravotní péče vskutku není věc malicherná a řeší se všude na světě. Jistá kampaň jisté kandidátky na prezidenta vyvolávala v lidech strach ze "zrušení" dostupné péče a házela kolem sebe čísly, kolik lidí umře bez péče. Zrodil se nápad "zrušit a nahradit"...tu "dostupnou péči", která se začala stávat nedostupnou plus jede na velký dluh. Jak to dopadne si necháme ukázat, ale tento prezident překvapuje sociálním cítěním, plus vliv na něj v této oblasti bude mít jeho rodina, evropská manželka atd. Nevěřím tomu, že odepíše lidi, spíše bude tlačit na zlevnění léků atd. (kdopak kromě Arabů financoval Hillary? Farmaceutické koncerny, aby mohly sát dolary z rozpočtu...) Neštěstí by bylo, kdyby ho v tomto přejela washingtonská republikánská klika...

8 1
možnosti

Klasika. Fanatici na obou stranách okupují média. Fanatické slepice kvokají na chodníku, další fanatici tvrdí, že na inaguraci byla účast 120 % a média lžou jak divá a falšují fotky.

Realisté jen kroutí hlavou a buď se rozesmějí a nebo se jdou vožrat.

4 1
možnosti
OH

Jestli on ten Obama nebyl náhodou nějakej odpornej šovinista když si holky mohou za svá práva zademonstrovat až po jeho odinstalování.

Mimochodem nevíte někdo kolik "umělců" co vyhrožovalo že emigruje už emigrovalo a kam?

19 0
možnosti
Foto

Na TV FOX (kde jinde? : ) ty potenciálně se stěhující umělce začátkem ledna hledali, ale zatím nenašli...:-)

Jinak ty holky spíše vyjadřovaly obavu z toho, co bude, hlavně jako následek té šílené masáže v kampani. Nicméně, že by v tom byl i faktor "teď už můžem"? Tak zlé to zas za Baracka nebylo, ale zajímavý postřeh...člověk nikdy neví...

1 2
možnosti
PB

..... no vony v tem maj ty americký holky trochaj zmatek, - jaký práva po tej Americe vlastně chcou ??!,- teho sem se jaksi nikde nedopídil protože místo ženskejch požadavků začala Madona s "fakáčama" vůči Trumpovi a práva šla jaksi stranou, žejo ?!

23 0
možnosti
Foto

Pěkně jste mi to povídání shrnul do takového neformálního tweetu...;-) Jinak, nejen Madonna, ta se aspoň vyjádřila otevřeně...

3 2
možnosti
Foto

Já osobně si myslím, že interupce by měly být mimo zákon.

K čemu to je v dnešní dobře dobré? Všude antikoncepční prostředky, antikocepce a Postiron.

Každá z několika žen, které jsem potkal, tak interupce v mládí litovala.

3 6
možnosti
Foto

Určitě v těch pocitech "před a po" je i strach, pocit viny, ale třeba i úleva... Zakazující zákon bez únikové cesty by v současné době vedl k vytvoření černého trhu a s ním spojená nebezpečí. Vysoká cena za potenciálních pár procent snížení (pokud by vůbec nějaké snížení bylo dosaženo...). Amerika má tuto zkušenost z doby před r. 1973 a proto bude velmi opatrná dělat nějaké radikální řezy.

2 0
možnosti
DH

D75a30v96i55d 94H43o16l50e49c

23. 1. 2017 11:45

co ten Husejn Obama dělal 8 let,že musejí ženy protestovat,Trump má ještě studenou židli v oválné pracovně.

22 0
možnosti
RB

R34a13d25a21n 74B27e33m

24. 1. 2017 0:35

It's amazing to me that President Trump got more fat women walking in one day than Michelle Obama did in 8 years!!;-D;-D;-D

1 0
možnosti
EH

To je problém celého západního světa, že skupinky mluví za všechny, ať už to jsou "elity", celebrity nebo aktivisté. A média vydávají jejich názor za světonázor. Pak se hrozně diví, že v demokratické volbě lidé rozhodnou jinak.

43 1
možnosti
JR

J20a41r59a 19R11a42n86k

21. 2. 2017 23:49

Ta Vase V4 pro nas odjinud se chova skutecne ukazkove demokratickyRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.