Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč mne mažete? I foto jste vyhodili-to je cenzura?

0 0
možnosti
Foto

Zdravím všechny diskutující, přestože dlouhodobě žijete v cizině, tak váš český jazyk je stále obdivuhodný. Všiml jsem si také vaší zodpovědnosti vůči sobě i systému. Zdravotní systém v USA je zřejmě velmi komplikovaný a pro mne velmi nepřehledný. Již několik let se ale věnuji na internetu akcím vlády USA při získávání zdrojů a po studiu zpráv a zveřejňovaných článků významných lidí, či přímo profesorů vysokých škol, jsem již sám popsal po předchozím mnohaletém studiu situaci v mnoha událostech. Vždy byla ve hře ropa. Všiml jsem si, jak USA vláda v těchto událostech klame velmi šikovně veřejnost nejen v USA, ale i v zemích poslušných vůči vládě USA! Jak odpůrci řešení těchto událostí musejí se tajně domlouvat i na internetu, nesmí popisovat otevřeně, ale v předem dohodnuté mluvě a náznacích-konkrétně o cestě do Kanady za vědomostmi o 9/11 události. Po návratu se chtěli sejít, ale adresa místa setkání byla příliš nejasná. Vláda USA vás evidentně podvádí, klame. Uznávám, že ona to velmi dobře umí, že to ani nepoznáte, zvláště když jste naplnění každodenními povinnostmi.

Věže WTC shodili USA vojenští vědci žárem 6 660 000 °C, kde použili 1 Mt TNT, zavraždili tam 4 000 USA občanů. Naměřili na Ground Zero 100 000 V/m na vrcholu el. pole a 4000 A/m na hrotu magnet.pole. Odpovědnost navlečená na Araby je velmi směšná, když údajní piloti dále řídí letadla v SA. Mnoho článků o této události najdete na mém blogu zde na idnes.

0 0
možnosti
JL

Pane Stryczku jen doplnim. Jako 'duchodce' jsem prihlasen do neziskoveho pojistovaciho systemu. Vedle 105 dollaru mesicne z Medicare, ma pojistka je 32 dolaru. (stejne pro moji manzelku). Pri operaci vymeny meho kolena, jsem organizacni nemocnici zaplatil 150 dolaru za noc. Prospal jsem tam DVE noci. Tedy 300 dollaru. Jinak bylo vse placeno z neziskoveho pojistovaciho systemu.

Pri navsteve praktickeho lekare (ktery je v neziskovem pojistovacim systemu) neplatime nc. Pri navsteve 'specialistu' (ve stejnem systemu) je castka 30 dolaru.

Leky nemohu posoudit. I pri vyssim veku (78) neberu zadne leky a taktez moje manzelka.

Nejsem obcanem USA, ale po dlouhem pracovnim uvazku pro americkou firmu, vyuzivam vymozenosti americkeho zdravotniho systemu stejne jako americky obcan. Pripoctu-li k tomu prekrasne pocasi Arizony (dnes bude asi 32 stupnu Celsia), klidny zivot v Sun City, nemohu si narikat. Uz proto, ze znam pocasi v Clevelandu touto dobou. Byl jsem tam sluzebne mnohokrat na reditelstvi meho byvaleho podniku

Jinak dekuji za vas prispevek. Have a Nice Day!!.

3 0
možnosti
Foto

Díky moc za doplnění informace. Krásně se hodí k informacím v článku. Hodně sluníčka a pohody přeji do Arizony!

0 0
možnosti
RK

R14a30d13e73k 29K43e18t44z44l

21. 3. 2017 17:16

Zajímavý rozpis nákladů pane Stryczeku, děkuji.

Pohled na byznys ve zdravotnictví se v našem případě zdá nemorální, jelikož si myslím, že se zde vytvořila jistá bublina ohledně nároku na zdraví jako veřejný statek, něco automatického, bezplatného.

Je to velmi citlivé téma, avšak věřím, že pokud by se "privatizovalo" naše zdravotnictví, znamenalo by to > vyšší kvalita poskytované péče nemocnicí a zdravotních zařízení, nižší cena pojištění (vliv konkurence) a pak by následoval nárůst mezd lékařů, atd...

Pokud jsou lidé schopni utrácet spoustu peněz za ne-životu nutné zboží a služby, nevidím důvod proč bychom si neměli platit za naše zdraví, o kterém mluvíme, jako o nejcennější "věci".

Ať jsou to potraviny či energie (velmi důležité pro náš život) - vždy když se do odvětví dostane soukromý kapitál zvýší se celková úroveň prostředí a prodejní ceny se stanou přijatelnými pro všechny. (Myslím si...)

3 0
možnosti
MR

M65i60l97a43n 92R27a89d53e53k

21. 3. 2017 17:13

jo, to znám ještě z USA. Dnes jak to chodí třeba v Mexiku, zde už je IMSS, ten celý vypracoval po válce jeden český žid, je to to co Obamacare okopíroval, třeba i z Kanady.

Ale nic není zadara, i to se strhává z platu. Jenže to není ono. Na operace čekáte měsíce, za léky neplatíte, ale hodně z nich chybí. U doktora musíte mít schůzku, takže lidé chodí k soukromníkovi, pokud na to mají.

Léky jsou tu drahé i levné, ty originální a ty co se dělají až když těch 13 let patentu vypršelo a je to public domain, ty jsou levné.

A větší podnky mají to samé to co v USA, contract se soukromýma klinikama a nemocnicema, je to dražší, také platí část firma a část zaměstnanec.

Sám si člověk může platit oboji samostatně. Já mám obě, v případě že byh nedejbože potřeboval operaci srdce, ta je nejlepší u státu. Kdyby to mělo být rychle, tak u vojáků, i když vojáci mají přednost, a musel bych to zacálovat.

Jinak jdu pro obyčejné ošetřeni k soukromým doktoruům, je to rychlejší a lepší,

Ošemetná věc, naše zdraví, není a nemůže být zadarmo.

1 0
možnosti
LP

Děkuji za zajímavý článek. Podepisuji i příspěvek pana Šmerdy pode mnou. Jen přiznávám, že jsem se těšil marně na Váš názor na Obamacare. Média v ČR dělají z DT zlosyna kvůli snaze Obamacare změnit, ale z toho, co jsem četl o Obamacare já, jsem nabyl dojmu, že to žádná výhra není. Kde je pravda samozřejmě netuším.

1 0
možnosti
Foto

Nemám s Obamacare vlastní zkušenost, proto jsem se zdržel hodnocení. Zmínil jsem se o pojistitelnosti při "existující nemoci" (pre-existing condition), ta má zůstat. Povinnost pojistit se chtějí zrušit. Toto jsou podle mého názoru dva hlavní body debaty.

Hlavní problém ale, zdá se, je příliš nízké procento zdravých lidí, kteří si koupili Obamacare, tudíž jako takový je tento systém dlouhodobě finančně neudržitelný.

Myslím, že nakonec schválí, jak říkají někteří "Obamacare light", to jest jádro zůstane, ale obmění se podmínky, způsob financování apod. To chce DT, pro hodně republikánů je postoj DT v této otázce "levicový", chtějí větší posun, ale ten za tohoto prezidenta podle mě nenastane. Já osobně s tímto směřováním nemám problém, t.j. jsem pro zachování Obamacare, ale se změnami.

0 0
možnosti

Děkuji autorovi za velmi přínosný článek o situaci ve zdravotnictví v USA.

Myslím, že u nás si spousta lidí neváží systému zdravotnictví, které mají u nás k dispozici.

7 0
možnosti
JH

J75a45n 52H38r36u17z66a

21. 3. 2017 14:46

A je tam jedna krásná věc. Každý vysolí u praktika 15 dolarů což je zhruba 375 kč. U nás mela pro 30 korun (všimněte si, že mzdy v dolarech jsou spíše nižší než u nás v kč). Kdyby tady každý musel položit pětikilo tak jsou čekárny poloprázdné a lidi by chodili jen v nutných případech.

3 0
možnosti
BP

B76e24n 86P36a80v81k15a

21. 3. 2017 11:00

Normálně ten tetracyklin mně málem vyrazil bulvy z hlavy. Kolik????!!!8-o

0 0
možnosti
Foto

Tolik...!!!

Například ceny zde

https://www.goodrx.com/tetracycline?form=capsule&dosage=500mg&quantity=30&days_supply=&label_override=tetracycline

"Doporučená maloobchodní cena" je přes 400 USD...ale tu (snad) nikdo neplatí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.