Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudní systém v USA znám jen z filmů. Myslím, že klady toho systému neutváří jen laické poroty, ale rovněž volby státních zástupců.

0 0
možnosti
Foto

H10a51n17a 63V23l19k41o60v21á

30. 5. 2017 17:09

R^Díky za náhled a o té manipulativnosti laiků jsem si to tak nějak myslela....

0 0
možnosti

Tohle mi u nás chybí. Děkuji Ti za skvělý článek. Připomněl jsi mi film Porota. Vřele doporučuji. https://www.csfd.cz/film/43030-porota/prehled/ Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Kouknu na ten film. Pro mě je ikonou Dvanáct rozhněvaných mužů... Ano, chybí to do jisté míry v Česku, je zde méně volnosti "jednat v duchu práva", musí se "jednat podle zákona". Líbil se mi komentář pana Ráže.

0 0
možnosti

Zajímavý pohled do anglosaského práva R^

1 0
možnosti
Foto

Nesmírně zajímavé čteníR^

3 0
možnosti

..... pěstovat si drbana v krimu 15 let než mu zavedou kanylu do žíle može vopravdu málokdo,- sou fakt nesmírně bohatí !

0 0
možnosti

J24a38n 82R82á86ž

29. 5. 2017 12:31

Neexistuje absolutně spravedlivý soudní systém, ale porotní systém rozhodující o víně a nevině, je co do obhajoby veřejného zájmu, ten spravedlivosti se nejvíce blížící. Tento systém je založen na právu poroty volné interpretace důkazů a svobody utvářet si z nich svobodně svoje závěry.

Viz osvobozující verdikt farmáře, který brokovnicí zastřelil útočníka, jenž po vniknutí na jeho pozemek sekyrou umlátil farmářova psa. U nás by farmář dostal min 10 let, neb soudce by nemohl dle litery zákona rozhodnout jinak.

5 0
možnosti

Na příkladu té seniorky je vidět, že i Američani umějí používat selský rozum;-)

Jen doufám, že by to dopadlo stejně i kdyby tam nebyl muž s takovýmhle životním osudem a na druhé straně nebyla bohatá babka:-). Půl roku je prostě půl roku.

1 0
možnosti
Foto

Přemýšleli jsme o tom, kdyby v této situaci byly role prohozeny. Elektrikář by v této situaci šel po penězích bohaté dámy, a argumentoval např. tím, že už nemůže lézt na sloupy a vykonávat naplno svoji práci... Rád bych věřil tomu, že rozhodnutí by bylo stejné a stejná fakta by byla podobně vzata v úvahu. Je možné, že nějaká "cena útěchy" by přisouzena byla...ale to je jen spekulace.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS