Diskuse

Daně v USA: platí je všichni a platí jich hodně

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-Dděkuji za zajímavé infoR^

0 0
možnosti

J55a22n 74R87á38ž

20. 7. 2017 9:06

Díky za seznámení jak to v USA vlastně je. Já tomu vůbec nerozuměl a o daně se mi starali právníci.

0 0
možnosti

Pokud se pletu tak mě prosím opravte. Jsou určité statistiky, které uvádějí, že u nás něco přes 6 měsíců vyděláváme na stát, tedy něco přes 50%. Ať počítám jak počítám, mě to se všemi daněmi, včetně těch nepřímých vychátí něco kolem 70-75%. Tedy z každé stokoruny stát dostane 70-75 Kč. A pořád má málo :-) Otázkou tedy je, zda je chyba v poplatnících a nebo ve státu, tedy v systému?

1 0
možnosti
Foto

Stát Vám bude vždy tvrdit, že chyba je v lidech. A k lásce k vlasti (ke státu) Vás dokope skrze svá indoktrinační centra, kterým se říká školy.

0 0
možnosti

M47i78l91a33n 70H96r63k43a43l

17. 7. 2017 20:55

Co se tyce federalnich dani system je velmi"progresivni".Horni 1% zaplati 24% federalnich dani,hornich 20% zaplati 70%.Na druhe strane dolnich 47% neplati prakticky zadne federalni dane.

0 0
možnosti
Foto

Ano, pro každého zdaňovaného, je to vysoce nemorální systém.

2 0
možnosti
Foto

Statní US mafie potřebuje hodně peněz. Přivlastnila si úděl impéria a její armáda zasahuje po celém světě.

6 1
možnosti

především děkuji za článek, který udává fakta. A za druhé z vašeho článku a porovnání jak s českým tak i německým systémem je jasné o co jde..........a o tom píšu již dlouho........každý vládce vždy vládl systém ...UDRŽOVAT LID V PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ A PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI....PŘIMĚŘENÁ CHUDOBA SE DĚJE krom jiného i zdaněním, a přiměřená tupost se děje přes nízké platy kantorů...jako u nás...a všude jinde.........tento systém funguje minimálně posledních 5 let............

3 0
možnosti

Pro porovnání obou systémů, pakliže to vůbec jde, je důležité, jak naložit s odvody zaměstnavatele, které jsou v ČR 34%. Při uvedené mzdě činí zatížení příjmu daněmi a kvazidaněmi (pojištění) v ČR cca 47%. Vč. odvodů zaměstnavatele. Čiliže výrazně méně, nemluvě o dalším zatížení formou DPH, spotřebních daní apod. Tady státy EU krouhají svoje ovečky až neuvěřitelně. Nicméně v USA v tom zase není zdravotní pojištění, které není nezanedbatelné a ne všichni ho mají jako benefit od zaměstnavatele. Plus platí, že některé další benefity (dovolená, dávky obecně apod.) nejsou v USA na takové úrovni, jako v sociálních státech EU (vůbec teď nehodnotím, co je správně). Spíš je vidět, na co jsou oba typy systémů nastaveny. Ten v USA motivuje firmy k vytváření míst a snižuje jim cenu práce na minimum a z vydělaného a zdaněného (z příjmu) se přes další daně snaží "sebrat" lidem méně, než je tomu u nás (nejen). Těžké srovnání, ale díky za článek!

16 0
možnosti
Foto

Dík za dobrý komentář.

Ano, je to dilema a těžké srovnání, o které jsem se v článku ani nepokoušel. Jen jsem popsal, jak základní daně fungují kolem mě.

Jisté je, že se ze všech stran ozývají hlasy, jak je všechno špatně, ale opravdový křik začíná, až když chce někdo něco změnit, a je jedno kterým směrem. Takže je asi všechno v pořádku!?:-)

7 0
možnosti

Díky za článek. R^

9 0
možnosti

D51a25v81i60d 69V54l61k

17. 7. 2017 12:34

Díky Karle, moc zajímavé. Hlavně to skromné DPH!

3 0
možnosti