Diskuse

Důchodové zabezpečení v USA. Jdeme do penze, kdy a za kolik?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

Opet vyborny clanek. Ja jsem pracoval 30 let v male soukrome zeleznicni spolecnosti jako strojvedouci. Neplatil jsem do Social Security, ale do Railroad Retirement. Pravidlo pro plny duchod je 30 odpracovanych let a 62 1/2 roku vek. Platil jsem vic nez do SS a taky vic dostavam. Manzelka dostava z meho duchodu polovinu me castky. Take jsem sporil do 401k. Nechci zde udavat presne castky, ale beru podstatne vic $1300.

1 0
možnosti
Foto

Vynikající článek. Díky za informace, jak je to s důchody ve Spojených státech.

0 0
možnosti
JR

J58a65n 13R72á65ž

24. 8. 2017 12:06

Poněkud jsem upravil tuto skvělou větu z článku: Osud každého jednotlivce je unikátní a těžko zobecňovat proč lidé, kteří odcházeli do důchodu po roce 2010, naříkají jak jsou na tom špatně, zda je chyba v systému nebo se do této situace dostali vlastní finanční nezodpovědností

0 0
možnosti
AK

Nelze porovnavat duchod v CR a US. Americky duchod je takovy, jak se kazdy zaridi. Tzn. na statnim duchodu budete jedine zivorit, pokud za sveho produktivniho zivota nesetrite a neinvestujete. V CR vsichni vice mene spolehaji na statni duchod. Osobne uprednostnuji americky, individualusticky duchodovy system proti statnimu, kolektivnimu v CR.

2 1
možnosti
JR

J67a56n 53R14á14ž

24. 8. 2017 12:12

Ti, kdo u nás ještě dnes spoléhají na státní důchod a po dobu svého produktivního věku nešetří, budou jako senioři také jenom živořit. Stát nebude mít dost peněz na to, aby dotoval rostoucí potřeby "letadla" nazvaného průběžný důchodový systém tolika miliardami, které by udržely systém v té podobě, na jakou jsme zvyklí v současnosti.

0 0
možnosti
VK

Karma! Po 36 letech prožítých v USA mohu potvrdit, autor na nic podstatného nezapoměl, vše shrnul přesně. Článek o výdajích a platech mu ale určitě dá zabrat, neboť rozdíly mezi regiony jsou propastné. Jedno z mála platných obecných vodítek, pro zaměstnance, pracuj na Severu, užívej důchodu na Jihu. (alespoň co se v

Východu od Mississippi týče)

2 0
možnosti
Foto

Karle, děkuji Vám za pohled od jinud. R^R^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý a fundovaný blog. Jako vždyR^

5 0
možnosti
MB

Zajímavý článek a odkazy, díky. Mj., jak často jsou zcela nepochopeny pojmy - Co se vlastně má dělat ? Budovat, nebo si trvrdě vydřít svou budoucnost a zajištěné stáří ? I si přizvat tanky na zachování socialismu - nebo si vytvořit tržní , na bázi svobody pak fungující - sociální společnost ... ? USA , to je relativně daleko - My a Rakousko ! ... :-)

1 0
možnosti