Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Děkuji za Váš článek. Ty sdělovací prostředky dál pokračují v předvolebním boji. Jejich neomylná pravda a vylučování "populistů" a "osob v trestním stíhání" je nesnesitelné. Jak je zastavit v tomto mlácení do hlav?

2 0
možnosti
Foto

Dokud lidi budou nato koukat, tak to pojede, ale jak se ukazuje, vlastně to pomáhá lidem utvořit si vlastní názor, berou tuto propagandu s daleko větší rezervou. Nevěří tomu, co vidí a čtou, hledají další názory a utvářejí si vlastní. A podle toho dopadají volby, jak v ČR, tak v USA.

1 0
možnosti
Foto

Vidím to podobně. (taky trumpovolič) :-)R^

3 0
možnosti
JR

J35a64r64a 36R71a71n72k

23. 10. 2017 1:15

A co budete hosi delat, az ho Mueller posle do chladku, za "Russian collusion" ?

Vcera se zpovidal mlady ne prilis chytry trump, Kushner uz byl take, Carter Page a Flyn;-)Rv

0 1
možnosti
AK

Tady take volic Donika:))), ale povsiml jsem si, ze se hlasite k moravskoslezskemu kraji jako rodnemu. Pochazim ze Slovacka, ale nikdy me nenapadlo se ztotoznovat s umelym zlinskym krajem. Neni to kritika.

0 0
možnosti
Foto

Kdysi byl kraj "Severomoravský" a "Jihomoravský"... Já jsem vyrostl v Karviné a studoval v Praze a obě města, ač tolik rozdílná, mi přirostla k srdci. Karviná je teď v Moravskoslezském kraji, což je zjednodušeně velký kus toho bývalého Severomoravského...:-) takže sleduji podrobněji dění tam.

0 0
možnosti
Foto

Karle, díky za tento názor, jak bych řekl z jiného pohledu za loužíR^

3 0
možnosti
JR

J14a87r40a 65R57a19n32k

23. 10. 2017 1:19

Sice jiny pohled, ale pouhych 60 milionu starych blondyn ve vulgarnich T shirts a "made in China" za 40.00$ cervenych osklivych klobrcu/baseballekRv

0 1
možnosti
Foto

Rozumnej názor. I když ne zcela se vším souhlasím, ale v zásadě je to střízlivé zhodnocení skutečnosti. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Dík a to je právě ono. Nejde souhlasit se vším, jde o to debatovat, naslouchat porozumět, respektovat rozdíly...

5 0
možnosti
Foto

Karle, jako vždy zajímavý postřeh. Ale Trump se úplně s námi srovnat nedá. Vyhrál, ale ve skutečnosti v USA více lidi hodilo svůj hlas H. Clinton. Volba se nesla v duchu menší zlo, ne v myšlence kdo bude prospěšnější pro lid a stát. Z uvedeného hlediska a výsledku voleb v Čr je myšlení a přístup občanů jiný. Ale politická korupce, poplatnost populizmu, podlehnutí emocím v USA a v Čr je stejné. Uvidíme, co to přinese.

1 0
možnosti
AK

Volebni system v Americe je staveny na volitelech, ne na volicich. Je to kompletne jiny system a pripominat fakt, ze H ziskala vic hlasu je demagogie. Trump vyhral 57% proti 43% a tim vyhral volby!

Nemyslim take, ze volba se nesla v duchu mensiho zla. To by se mozna dalo rict v minulych volbach. Tady slo o preziti Spojenych statu v duchu originalniho stvoreni, v duchu ochrany americke ustavy, individualismu, prosperity, svobody.

1 1
možnosti
VM

Piráti už před volbami ústy svého předsedy prohlašovali že budou tvrdá opozice a já se ptám k čemu to bude. Sedět v parlamentu kasírovat státní přízpěvky a kritizovat. Vzít odpovědnost a snažit se ze svého programu udat ve vládě co nejvíce to už ne. Totéž se týká ODS i Starostů kteří omílají svou tantru, že z Babišem ve vládě ne a přitom právě Starostové vychvalují svého trestně stáhaného hejtmana Libereckého kraje. Ono je totiž daleko jednodušší kritizovat a nic nedělat, než vzít odpovědnost a pracovat pro ty kteří mě zvolili.

1 0
možnosti
Foto

Střízlivé a rozvážné.

4 0
možnosti
MD
Foto

Hillary tyto státy trestuhodně zanedbala a ještě se tím chlubila.

2 1
možnosti
Foto

Ano, je to tak. Zanedbala, chlubila a navíc dala najevo svůj odpor k určitým skupinám lidí a způsobu jejich života.

2 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.