Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Njn, humaniste typy sira Nicolase Wintona zachranovali deti, protoze vedeli, ze ty se se zbrani v ruce neubrani a svobudu pro ne musi vybojovat jejich otcove a strycove, dnesni humaniste nechavaji deti a zeny napospas valkam a prevazeni do Evropy ty otce a stryce (v cca 80%). A pak se docteme, ze UNICEF vyda zpravu, ze nejvice zneuzivane a vyuzivane jsou zeny a deti. No proc asi, ze?

2 1
možnosti
ZB

Z mého pohledu je František pro katolickou církev stejně potřebný jako jím byl Jan Pavel II. Oba měli za úkol zastavit lavinu nevíry v křesťanských zemích a naopak získat další věřící, a to jak z tradičně prokřesťanských zemí, ale také z těch nekřesťanských. Jan Pavel II byl čistým příkladem a lidé za ním šli s nadšením. Podobně František si získává srdce mnoha lidí. Odsuzovat jednoho a nebo druhého za něco,co jeden ani sám nemusí dobře chápat, dle mého soudu není na místě!

5 2
možnosti
Foto

Dík za zajímavý postřeh. Diverzita přístupu lídrů je v pohodě, stejně jako diverzita našich názorů. Vyjádřil jsem v článku, že jeden přístup se mi momentálně jeví jako účinnější, odvážnější a více inspirující než ten druhý. Stane-li se, jak píšete, bude jen dobře. Nicméně, níže v diskusi, jsou další zajímavé i alarmující komentáře, nad kterými stojí za to se zamyslet (pan Ráž, pan Novák)...není nutno souhlasit...:-)

3 0
možnosti
Foto

J86i73ř51í 37L23i85b40e32r

27. 12. 2017 22:07

Před chvílí jsem objevil, že píšete blog. Kdybych mohl dát více karem, dám. Mluvíte mi z duše. Díky! R^

3 0
možnosti
Foto

Už je to tak, píšu...:-) A jedno kliknutí na šedé tlačítko pod článkem, který se Vám líbí, bohatě stačí. Vám díky za příspěvek a přízeň.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ony hlavně nejsou souměřitelné ty situace. V Maďarsku u nás a v dalších zemích sice byla nesvoboda, ale nebyla válka-to je dost podstatný rozdíl proti Syrii a dalším zemím. Stejně tak neumírali lidé hlady jako umírají v něktrých zemích odkud přichází migranti dnes. Srovnáváte papeže, kteří se museli srovnávat s naposto jinou situací a v jiné době.

4 3
možnosti
Foto

V sovětském bloku neumírali lidé hlady a nebyla válka, v afrických zemích troufám si říci byla situace podobná, jako je teď, ne-li horší. Srovnání historických situací je těžké, já vím, spíše jsem se pokusil porovnat přístup dvou velkých osobností k podobným problémům.

5 0
možnosti
PK

Pokud kráčí církev tímto směrem (viz blog) bude lepší se světským záležitostem vyhnout a starat se jen o nemocné,,,,,

3 1
možnosti
LJ

Josef s Marií a malým Ježíškem byli v Egyptě jako uprchlíci. Když umřel Herodes, pak se vrátili, poněvadž doma jim již nehrozilo nebezpečí. Já myslím, že pomáhat takovýmto uprchlíkům je správné. Snad by s tím souhlasilo více lidí. Jen se obávám, že většina uprchlíků není tento případ.

12 0
možnosti
JR

J38a29n 19R54á80ž

27. 12. 2017 13:16

Když sleduji činnost a slova papeže Františka, často si vzpomenu na slova Matina Luthera, že papežský stolec se stal sídlem Antikrista o kterém se zmiňuje a naplňuje se proroctví Janova Zjevení, že se objeví osoba, která bude podobná beránkovi, ale jednat bude jako drak i to, že šelmy které se pak zjeví, ovládnou svět.

PS. Nejsem katolík, ale s lítostí pozoruji destruktivní jednání Františka směřující k rozkladu této církve.

10 3
možnosti
Foto

Poměrně silná slova... Věřím v to, že František je dobrý a chytrý člověk a že se toto proroctví nenaplní.

7 3
možnosti
SN

:-).....Napsáno výborně ! Domnívám se, že výměna papeže Benedikta,(Ratzingera), za Františka, byla plánovaná. Pokud z dějin pamatuji, tak myslím, od 14. století každý papež dožil svůj pontifikát až do smrti. Jenže....papež Benedikt se zřejmě nejevil, jako dobrý "vítač "uprchlíků, tak mu byla zřejmě navržena rezignace a tak to prostě proběhlo. Zázraky se nedějí, v politice je všechno plánované.

Cíl zaplavit Evropu uprchlíky, musí být splněn. František s líbáním nohou muslimům s osvědčil, byl vybrán ten správný papež ! R^R^R^

19 4
možnosti
Foto

Poprvé jsem dal v diskusi "Plus" za to, že mě z příspěvku zamrazilo... Zda to tak, jak píšete skutečně je, se asi jako normální smrtelníci nikdy nedovíme.

Nicméně lidé, kteří sloužili delší dobu ve vysoké politice (v té velmi vysoké...) Vám dají za pravdu v tom, že "nic není náhoda".

6 0
možnosti
Foto

K nadpisu: Co když tomu tak je, protože se svět změnil.

A Jan Pavel II na Letné poněkud překroutil realitu: Komunisté se nebáli Krista (viz Jiří Wolker), ale báli se církve, které se momentálně také bojíte, respektive její neadekvátní reakce na uprchlíky.

3 3
možnosti
Foto

Svět se určitě se změnil, lídři též (80.léta: Reagan, Thatcherová, Gorbačov, Jan Pavel II). Nasadili laťku hodně vysoko. Od hlavy katolické církve jednoduše čekám více, proto tento článek. Ale strach, to ne...

11 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.