Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Proč se divíte, že mnozí Američané potřebují chlácholení a pomocnou ručičku? Vždyť už Obama neblahé paměti, vyhlásil program k vymýcení "mountain pride" (omlovám se, jestli jsem to nenapsala gramaticky správně, nejsem angličtinář) a dost usilovně se na tom pracovalo, například prý byly odměňovány obce, kde se podářilo dosáhnout podstatného zvýšení počtu přijemců hmotné pomoci apod. O tom, že se nejvíce množí nejneschopnější skupiny obyvatel a stát to podporuje, netřeba ani mluvit.

Amerika, resp. vlivní lidé ve státní správě i veřejném prostoru očividně touží po ustavení protektorského státu s pasivními občany. Čeho tím chtějí docílit, to je otázka.

A bohužel se tento trend zdá být nejen americký, ale i evropský.

2 0
možnosti
JP

S prominutím, ale já mám vážné obavy o IQ D.Trumpa. To, co nyní předvádí, je hodně za hranou.

1 1
možnosti
IK

Trump je hulvát, primitiv, macho a já nevím, co všechno, ale není hlupák.

A upřímně, podle všeho to byl nejlepší prezident od dob Reagana.

11 0
možnosti
Foto

Tohle se v menší, nebo větší míře děje prakticky v každém demokratickém státě.

Pokud komunisté sebrali lidem soukromý majetek a pokusili se o společenskou utopii ve smyslu “všechno všech” a “od schopností jedněch k potřebám druhých”, potom současný fašisticko-demokratický model se pokouší o něco podobného, jen jinou cestou. Majetek je sice ponechán soukromým osobám a firmám, ale úroveň zdanění, regulací, příkazů a vyhlášek expanduje natolik, že vlastníci kapitálu “na papíře” jsou nakonec jen částečnými vlastníky (nebo spíše podnájemníky). Skutečným vlastníkem je byrokrat ve službách státu, který prostřednictvím své domnělé moci prakticky řídí celou ekonomiku a průmysl. Interakce mezi poskytovatelem služby nebo výrobku a zákazníkem je skoro plně ovládána byrokraty, a to údajně v zájmu ochrany jedné nebo druhé strany.

Pokud tento trend, směřující ke stále se zvyšující reglementaci společnosti, nebude změněn, nedopadneme dobře, a to podle jakýchkoli měřítek.

10 0
možnosti
LC

V Evropě máme navíc tuhle variantu:

Pane, u brány jsou uprchlíci.

A před čím prchají?

Před islámem.

A co nám přináší?

Islám.

15 0
možnosti
JF

sociálně-tržní ekonomika zvládla 800.000 migrantů za rok ... reálná práce a reálné příjmy, malé a střední firmy - ne internetové globální bubliny - dostupné základní služby.

1 3
možnosti
EH

Tyhle socialistické experimenty vznikají, protože nic není zadarmo. Kapitalistický růst do nebe se projeví ve vydrancované planetě pro další generace. Protože kapitalista chce moc za co nejméně. Tudíž se začne zakazovat a omezovat.

Druhý extrém je dávat lidem cokoliv za nic. Vydrancovat planetu, aby i poslední křovák v Africe měl kde nabíjet iPhone?

Demokraté a levičáci dělají chybu v tom vytváření rájů pro lehkoživky. Střední třída, která to musí platit, jednoduše prchá. A do měst se stěhují chudí migranti, kteří mají vše ulehčené, včetně přístupu ke vzdělání. Aniž by se museli vzdát své kultury. Nerovnováha jak prase.

4 0
možnosti
JM

J52a21n 94M76a19r91e10k

5. 1. 2021 19:09

Paní Hasníková, píšete, že "kapitalista" chce moc za co nejméně. Ale milá drahá, to nejen ten kapitalista, to každý a vsadím se že i vy. předtsvte si, že byste přišla do obchodu a ten artikl,který chcete koupit by stál určitou sumu. A pak v jiném obchodě, ten samý artikl stejné kvality by stál méně. Takže vy, jako správná socialistka byste koupila ten dražší, že? Já kapitalista rozhodně nejsem, ale koupil bych en levnější.

4 0
možnosti
Foto

Často se setkávám s tím, že Američané lamentují nad tím, že demokrati chtějí do USA zavést socialismus či komunismus. Přestože při této nehorázné lži vidím rudě, snažím se jím vysvětlit, že jako člověk, který v těchto zločinných podmínkách vyrůstal a tedy ví moc dobře co obnáší budování socialismu či dokonce komunismu, s naprostou jistotou mohu odmítnout, že by něco takového kdokoliv pro USA připravoval, když to není ani technicky možné. Američané jsou naivní děti a tak je snadné jím podobnou pitomost vnuknout. Horší ovšem je, když podobný blábol šíří lidé, kteří to na vlastní kůži zažili a utekli před zrůdnosti socialismu. Ano, je pravdou, že v demokratické straně existují frakce, které se snaží jí posunout ze středopravého směřování více doleva. Možná až moc vlevo. Jenže americký systém je vybudován a funguje tak, že aby se změnil směr celé země, musel by nutně nastat státní převrat. A to si opravdu neumím představit. Ne v USA.

Co se týče stěhování z Kalifornie, to podle mně není dáno tím, že je tam demokratická vláda. I když částečně možná ano. Ve skutečnosti se Kalifornie a hlavně velkoměsta jako L.A, staly neobyvatelné z bezpečnostního a zdravotního důvodu. A pokud mi chcete namítnout, že za to mohou demokraté, pak ano, ale dovolím si připomenout, že na Floridě potkávám v poslední době stále více aut se značkou Texasu. Kentucky, nebo Illinois a Georgie. A také připomínám, že stále více lidí se stěhuje pryč z Miami na venkov, protože život tam se stává neúnosný nejen kvůli smogu ale kvůlu kriminalitě kubánských a jiných latino emigrantů. Takže kde je ve skutečnosti chyba?

Já ji vidím v tom, že Amerika se začíná probouzet ze sna luxusu a nicnedělání, ve kterém žila desítky let. Prakticky zde existovala jen high society a middle class. Neexistovali (až na výjimky) třídy nejchudších. To se ale díky celosvětové krizi mění a i middle class se přesouvá níže. Ceny rostou, platy se tomu nepřízpusobují. Ale vinit z toho tu či onu stranu, by bylo hodně zjednodušením

4 6
možnosti
LC

... ale kvůlu kriminalitě kubánských a jiných latino emigrantů ... A kdo že je přítel a kdo nepřítel plotu na mexické hranici?

2 0
možnosti
JF

Záleží jaký moloch v USA vyváří neproduktivní kapitál - Google, Amazon, Microsoft, Wallsreet, Soros, Buffet a další ... prostě NWO - jestli se balí do demokatického hávu tak tyto neproduktivní obory mají k socíku dost blízko ... Arbeit macht Frei!!!

0 0
možnosti
ZH

Jo, jo... Taky začínám panikařit, kdykoliv to se mnou někdo "myslí dobře", nebo vysoký státní činitel "maká pro lidi". :-)

5 0
možnosti
JH

J97a38n 91H28a48r94v30a82n

5. 1. 2021 12:08

Smutné čtení.

Snad jenom komunisti se můžou radovat z toho, co se teď děje v USA. :-/

13 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.