Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

v mnohém mohu jen souhlasit:-)

1 0
možnosti
JV

U sousedů mají všichni Covid19; požádala jsem je mailem, aby mu dali přečíst váš blog, snad se umoudří a přestane obtěžovat.

0 0
možnosti
PC

Přesně tak! R^

Povinností vlády (politiků) je za KAŽDÝCH okolností udržovat a podporovat CHOD státu! Proto lidé volí dle svých (nejen) politických preferencí své zástupce do Parlamentu a také do Senátu. Zvolení politikové a poslanci jsou povinni garantovat, co svým voličům a potažmo jejich potomkům slíbili.

Pokud nastane jakákoli mimořádná situace, která chod státu ztíží, je vláda spolu s ostatními politiky nadále POVINNA chod státu udržovat, přičemž zároveň na časově ohraničenou dobu (v případě epidemie přece jen dohlednou) akceptuje navíc ještě doporučení příslušných skutečných ODBORNÍKU.

Nynější vláda se však chová tak, jako by byli její členové zároveň těmi největšími odborníky! Ti (většinou velmi erudovaní, zkušení, dokonce i světově známí profesionálové), kteří mají jiný názor, jsou opět nazýváni dezinformátory a zároveň jsou důsledně umlčováni.

Stav, který tady už 11 měsíců zažíváme, NEMÁ proto s normálním řešením epidemie NIC společného! Každý, kdo je schopný logicky a analyticky uvažovat, to musí přece už dávno vědět! Avšak i tito lidé jsou po vzoru vlády napadáni a dehonestováni, protože si dovolují vidět věci jinak, než vláda požaduje.

A nejen oni - napadáni a označováni za viníky jsou občané, protože prý nedodržují vládou nastavená opatření! Výsměch! To už mi opravdu připomíná bezprecedentní kárání dítěte nerozumným a nevyrovnaným rodičem jen proto, aby nemusel svému dítěti konečně splnit jeho naléhavé přání. Tedy klasické psychické týrání! Ale to ubohé dítě tu křivdu vnímá, protože v ní vidí nespravedlnost a úskočnost! Mnozí dospělí si to ale nechají líbit (!), jako by sami nebyli ani na úrovni onoho dítěte.!!

1 0
možnosti
PC

Karma panu blogerovi.R^

0 0
možnosti
JS

Mohl byste prozradit jak se dá vládnout bez zákonů, které zakazují?

3 1
možnosti
PB

P96e61t31r 13B53u55r49i60a79n

10. 2. 2021 16:24

Řekl bych, že o tom je celý ten blog.

4 0
možnosti
Foto

Příkazy a zákazy se musí vydávat, protože všichni lidé nejsou moudří. Být všichni slušní a ohleduplní není třeba policie, soudy ani zákoníky. Stačí, že jsou teď někteří Češi neukáznění a výsledek je, že patříme k nejhorším státům světa.

6 3
možnosti
LO

Jenže pokud těch zákazů je moc, jsou v nich časté změny, vymáhání je spíše náhodné a vydavatelé těchto zákazů si z nich v praxi dělají legraci, má to opačný účinek. Lidé nejenom, že se nebudou chovat odpovědně, ale nebudou dodržovat ani to, co smysl má.

A pokud ministr dokazuje svou vlastní neznalost zákonů, jak to ukázal Hamáček ( prý televizi řekl, že má pocit, že když někdo lyžuje mimo označené trati, tak to není v souladu se zákony), ukazuje, že si žádnou důvěru nezaslouží a není divu, že potom nemá autoritu ani on ani zákazy, které chrlí.

0 0
možnosti
ND

Souhlasím s vámi a to pověstné "je třeba" říkám jim jetřebáci straší pořád, taky je dobrý mělo by se...

1 0
možnosti
Foto

Ano, to jsou v Česku známí Bymohlové /co by se mohlo/ a Bymělové /co by se mělo/ udělat a všude kolem v podzámčí jsou jich bezejmenné tisíce, ať se již jedná o virology, epidemiology, vakcinology a odbornosti jiné. A na zámku, co všichni z nich vědí, jak by se co mělo dělat jsou jich naštěstí pouhé desítky a jmenují se Fiala, Babiš, Rakušan, Hamáček, Bartoš, Jurečka, Okamura, Adamová a podobně. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.