Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No když si vezmete že každý vklad na vašem učtu je defakto jen záznam kolik jste půjčili bance. Tak jasně že převod půjčky pod jiného věřitele je problem.

Pokud dáváte bance uschovat peníze, je to služba a za tu se platí. Vy ale za úschovu neplatíte, protože ty peníze už nejsou vaše, máte jen smlouvu na to že vám dluží x Kč nebo $x.

(díky každý vaší koruně nebo dolaru můžou půjčit 10korun nebo dolarů, někomu jinému)

Služby by mohli být lepší, ale proč by to dělali. Víte jak je těžký vytvořit konkurenci bance ? je to jisté korýtko, státem tvořený monopol. (centrálně řízený)

Pokud chcete přeposílat peníze co nejrychleji a i o víkendu, použijte Bitcoin a pošlete to nejlépe přes LN. Vždy budete vědět kolik je poplatek.

Ano ano, volatilita může být problem, ale pokud těch transakcí dělá firma hodně oběma směry (příjem i výdej) tak se to dá zprůměrovat.

!!!! A sakra vlastně můžete stát vás nutí danit každou transakci pokud je na ní zisk. Co už ekonomicky nedává smyl dělat (moc velká umělá překážka). Takže ten monopol neobejdete přes konkurenční peníze. Budete muset lépe volit.

Pěkný článek R^, pobavil :D budu sdílet kámošům.

0 0
možnosti
MG

Za tyto problémy české banky nemohou. Pokud provádějí jakoukoliv operaci v USD, musí je provádět povinně přes nějaké americké banky. Problém není technický, ale administrativní. Technicky většina plateb v amerických dolarech trvá několik minut, bez ohledu na místo na světě odesílatele a příjemce. Všechny problémy jsou způsobeny bojem proti praní špinavých peněz, americké banky všechny transakce zkoumají, vyžadují i u velmi malých transakcí různou dokumentaci nebo platby z důvodů i pro odborníky nepochopitelných vracejí či blokují.

Pokud by se americké banky chovaly rozumně, dostávaly by mnohamiliardové pokuty za neplnění těchto předpisů. Tímto blokováním plateb pouze dokazují, že tyto předpisy plní, a vyhnou se tak pokutám. Tímto způsobem se dnes chová většina bank v zahraničí, české banky jsou obvykle zatím výjimkou.

0 0
možnosti
JK

J89a93n 98K75o81v21á86ř

10. 6. 2021 7:53

Já myslím, že byste jména říct měl. Spousta lidí má dobré zkušenosti, takže to evidentně někde funguje a někde ne. Jestli se mají ti lemplové zlepšit, tak je potřeba, aby se o nich vědělo a lidi se jim vyhýbali.

1 0
možnosti
Foto

Podobny horor jsem zazil s Fio bankou, ktera asi 3 mesice nedokazala dolary prevadet vubec. Problem jsem vyresil vyberem v hotovosti a dolarovym kontem u KB. Ted uz nastesti Fio v dolarech funguje korektne ...

0 0
možnosti
LZ

TransferWise.

Původně určeno k převodům ze zahraničí, ale s úspěchem se to dá použít i mezi českými bankami a dokonce jako výborná směnárna se skvělým kurzem.

5 0
možnosti
PF

Ted uz jen Wise, jinak souhlas.

0 0
možnosti
JM

Souhlasím, že to bude nastanovením systému, tady u nás. Netroufnu si říct, že je to nařízením mateřských zahraničních vlastníků, ale praxe je zde katastrofální. Ze svého německého účtu jsem si u nás vybíral z bankomatu koruny, na obrazovce se mi nabídly možnosti s a bez konverze měny. Pochopitelně jsem si vybral bez konverze, německá banka mi dala kurs 26.13, kdybych si vybral na "českou" banku, s konverzí, nabídka byla 24.28 a poplatek za výběr k tomu, no nasr.... Kdybyste to chtěl někomu účtovat u nás, nazvou vás jednoduše lichvářem.

1 0
možnosti
TD

Proboha, co je to za banku? Dolary jsem dlouhá léta běžně posílal mezi Fio, KB a ČSOB, nikdy nebyl problém. Při posílání peněz z USA na Fio se jednou opravdu stalo, že platba takto zvláštně "uvázla" a byla vrácena, ale poplatek za "investigaci" tedy nikdo nechtěl. Při dalším pokusu se stejnými údaji již všechno prošlo. Ale jak říkám, to se stalo jednou z mnoha transakcí.

Každopádně, od té doby, co funguje Revolut, nějak není co řešit. Ne že by Fio nefungovalo, ale Revolut je rychlejší, bez poplatků a ještě má lepší kurzy pro směnu než české devizové společnosti (o bankách vůbec nemluvím).

4 0
možnosti
Foto

Dokonce i Unicredit Bank to zvládá v nejrůznějších měnách.

0 0
možnosti

Používám free software, jehož autor občas požádá o příspěvek 15 dolarů jako výraz spokojenosti s jeho produktem. Rád bych mu to poslal, ale jakmile zabrousím na platební bránu, nastane tam taková ouřadovna, že se na to radši vykašlu.:-)

1 3
možnosti
Foto

Problém s platebními kartami je u více bank, zatím to funguje u Monety. Jinak musíte mít chytrý mobil s nainstalovanou apkou.

0 0
možnosti
PN

Mam ucet ceske banky v Kc, Eur a USD. Pokud potrebuji presunout penize mezi ucty, tak je to nasledujici:

Zajdu do banky a vyzvednu menu kterou chci zmenit.

S touto menou hura do Jindrisske ulice do smenarny.

S vymenenymi penezi zpet do banky je ulozit.

0 1
možnosti
TD

Zkuste Revolut a ušetříte čas i peníze (za výběr, za směnu, za vklad). Celou tuhle eskapádu s chozením z banky do směnárny a nazpátek si budete moct ušetřit a stejnou operaci provedete během pár minut ze svého mobilního telefonu.

Pokud nedůvěřujete "novotám", tak zkuste alespoň devizovou společnost (např. Easychange). Tam to funguje tak, že si v "internetovém bankovnictví" devizové společnosti objednáte směnu určité částky peněz z jedné měny do druhé. Potom z banky A pošlete částku na určený účet v měně X a oni ji smění na měnu Y a směněnou částku pošlou do banky B. Celé to trvá zpravidla pár hodin ale aspoň nemusíte nikam chodit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.