Karel Stryczek

Zjednodušený pohled Čechoameričana na pražskou politickou bažinu

5. 05. 2017 9:26:16
Měl jsem štěstí a vybral si správný týden k návštěvě rodné země. Přemýšlím, zda jsou pro zemi důležitější korunové dluhopisy ministra financí nebo nezaplacený obří dluh ČSSD nebo přítomnost extremistické strany v parlamentu.

Připadne mi, že by se měly jako priorita řešit nejzásadnější věci a začít vysoušet nejhustší bahno. Až pak by třeba mohlo dojít na obchody jednoho kapitalisty s vládní funkcí a zkoumat případné konflikty zájmů. Jednoznačně v této bažině neplave ministr financí sám, i když mistrně vykonstruovaná mediální iluze ukazuje pár finančních transakcí jako největší problém této země, kvůli kterému nelze koaličně vládnout.

A přitom například...

Na prvního máje jsem v rádiu v autě zaslechl zprávy o rojení extremistických stran v různých místech metropole a marně čekal na zprávy o komunistickém dýchánku v kontextu extremismu. Kde nic tu nic.

Strana, pokud skutečně hájí zájmy dělníků, rolníků a pracující inteligence, má své místo v politickém spektru. Československo vedené Komunistickou stranou Československa podporovalo diktátorské režimy arabského světa a s nimi organizovaný teror namířený proti západní Evropě a USA. Při nejznámějším útoku v zimě v roce 1988 za pomoci české trhaviny dodané československými komunisty jejich příteli Kaddáfímu bylo pod jeho vedením zničeno nad skotským městem Lockerbie americké dopravní letadlo a usmrceno 270 lidí.

Kdyby se komunističtí extremisté sedící v parlamentu dostali k moci nebo zůstali u moci, podporovali by mezinárodní teror dále, cenzurovali a trestali odlišný názor. Nastolili by diktaturu proletariátu, zakotvili svoji vedoucí úlohu v ústavě a znárodnili vše. My bychom žili za plotem, dýchali svinstvo, žili o deset let kratší životy, v řekách by tekl fenol, západ by v novinách upadal a východ vzkvétal, nehrála by nám na nervy pluralita názorů a včera by bylo lépe než zítra.

Český komunista sedí v parlamentu. Nic mu nehrozí, ani nutnost omluvy, ani vypořádání se s minulostí, ani vzdání se marxismu, ani vyhazov.

Český sociální demokrat uvažuje o koalici s komunistou, protože naše demokracie je podle něj bytostně ohrožena, pokud by se premiérem stal kapitalista a jeho hnutí. Určitě by nám tuto jejich koalici poučenou krizovým vývojem a podpořenou spřátelenými soudruhy záviděl celý svět.

Český sociální demokrat nemusí s posvěcením „nezávislých soudů“ ani platit své dluhy. Nic mu za to nehrozí, ani platba, ani vyhazov.

Sorry jako, ale v porovnání s tímto bezedným bahnem léta volajícím po vysušení jsou okolnosti kolem dluhopisů ministra financí mělkou loužičkou. Toť můj skromný závěr.

Autor: Karel Stryczek | karma: 33.58 | přečteno: 1349 ×
Poslední články autora