Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nádherně napsáno!! Díky. Hned jsem si říkal, už před volbami, že to nemůže dobře dopadnout, když u VŠECH pravicových stran byl volební program upozaděn ve jménu anitbabiš. Trochu jsem doufal, že po volbách se pravicové strany otřepají z výsledku voleb a přitisknou "hnutí" ke zdi tím, že budou hodně aktivní ve vytváření celé politiky tohoto státu, tím nemyslím pouze Vládu. To se bohužel nestalo. Stále jsou ti ublížení, stále si stěžující - ach jo

6 2
možnosti

Celý pseudodemokratický blok zklamal, že odmítnul vládní odpovědnost, kterou mu voliči svěřili. To se neodpouští.

0 1
možnosti
JH

J36a27n 52H22y55n76e10k

28. 11. 2017 7:49

Dnes jsem poslouchal pana Kupku na R plus a musel jsem se zasmát. Oni všichni z ODS mají nacvičené formulace jako z kopíráku a ty stále omílají. Nejvíce mě pobavilo, když prohlásil, že pan Fiala je významný politolog. A že oni se nebudou doprošovat a sklánět před ANO a prostě oni mají nárok málem na vše / s nadsázkou / a tak to je a tak to bude.

Znova podotýká, že jsem toto napsal s nadsázkou, ale skutečnost je doopravdy velmi ,ale velmi podobná.

Proto tzv. Demokratický blok pod vedením ODS či hůře pod vedením TOP 09 je jenom schizofrenním blokem, který si usmyslel, že prosadí pouze a pouze své. To že jejich představitelé už nepravdivě nazývají ANO, SPD a KSČM koalicí, ukazuje na jejich bezvýchodné postavení. ANO PRAVICE JE V KRIZI. ANO LEVICE JE V KRIZI. To je asi vše, co o naší politické situaci říci.

13 3
možnosti

Demokratický blok? Mně nejvíc vadí, jak jako kolovrátek opakují své lži a očekávají, že tomu všichni uvěří. Ale občané jim také vidí pod prsty!

0 1
možnosti
JR

Můžete mně někdo říct jak volby mohly dopadnout, když minimálně 20% hlasů se přesunulo k AB od komunistů a ČSSD a jaká skupina voličů ho volila, tady nejde o tradiční strany, ale blbost lidí:-/

6 13
možnosti
JK

J53a74n 76K17o89z39á23k

27. 11. 2017 22:18

Spíš je to blbost těch stran. Svádět jejich nabubřelost, papalášství, neschopnost prosazovat nějaký program, kromě antibabiš, je debilita tradičních stran.

20 5
možnosti
FK

Mimořádně výstižný pohled. Díky za něj, i když jej pochopí asi jen málo čtenářů. K Vašemu názoru si dovolím připojit ještě jenu poznámku: Veškerá komunikace mezi stranami založená jen na negaci a povýšeném vystupování je ta jediná, kterou jsem před volbami i po nich pozoroval. Pochopitelně, i mezi volbami se komunikace v naší politice vyznačuje tímto striktním charakterem. Proto se tolik voličů převaluje od jedné strany k jiné v zoufalé snaze najít "netradiční" objekt.

Kdy už někomu z vedení pravicových stran dojde, jak málo stačí k zisku většiny z těch, co ještě pořád chodí k volbám?

11 7
možnosti
Foto

Děkuji. Nicméně čtenáře bych nepodceňoval, soudě podle dosavadní odezvy. Myslím, že pochopeno bylo.:-)

10 1
možnosti
KB

K82a67r89e50l 54B27o10k

27. 11. 2017 19:21

Stačilo napsat jsem volič Babiše. Jinak mně připadá blog primitivní, opakuje stále dokola to samé, co ostatní kritici ODS.

6 30
možnosti
Foto

Nejsem volič Babiše, nikdy jsem nebyl a o něm ostatně ten článek vůbec není. Jsem fanda ODS, pravicový volič a znepokojuje mě, jak se strany s pravicovým programem chovají, jak jednají a tím voliče odrazují. Možná by těm kritikům bylo dobré občas naslouchat, hodně z nich to s ODS myslí dobře.

25 0
možnosti
Foto

Ti lidé z tzv. demokratického bloku zdevastovali zemi, mohou být rádi, že je nezavřeli. Proto si ani příliš nevyskakují.

15 11
možnosti
RC

a koho navrhujete misto nich, Macku?

3 5
možnosti
Foto

I78v52a76n 96M42a59r73e78k

27. 11. 2017 18:05

"Demokratický blok" ? Zřejmě při jeho vzniku měli na mysli "demokraticky" blokovat. . . . . . . . cokoli ! Rv

12 10
možnosti
Foto

Demokratický blok = z nouze ctnost. Uvidíme.... :-/

0 0
možnosti
JL

Vam, pane Stryczku, chci pripomenout, ze hovorite o situaci v CR. Volebni system zde neurcuje JEDNOHO viteze ktery dostane mandat k rizeni republiky. (jako american musite zapomenout na kvalitni system vedeni v USA) Zde je nutno miti na zreteli skutecnost, ze zde volime strany, tedy IDEOLOGIE!!! Osobnosti, ktere vedou ty ideologicke skupiny, jsou druhorade. Historie v CR urcuje, jaky program musi tyto ideologie mit. Bez socialnich programu se neprosadi. Proto zde nemate velky rozdil mezi levici a pravici. I v USA rok po volbach, nemuzete rici o republikanech, ze maji skutecny pravicovy program. Levice je jiz tak daleko, ze skoro ustanovila socialismus (Sanders) v zemi. Jen americky obcan je trochu jiny. Ten si jeste dnes neda vnucovat nejakou ideologii. Proto ten vysledek lonskych voleb!! To je jen pripominka pro vas.

6 3
možnosti
Foto

Děkuji. V článku jsem narážel právě na neuskutečňování dobrého programu (silnější slova by byla "podvod na voličích") a na arogantní chování. Toť vše. Nesouhlasím s tím, že osobnosti jsou druhořadé.

11 2
možnosti
Foto

Dem. blok napodobuje chováním Sládkovy republikány a asi taky tak skončí.

13 13
možnosti
Foto

Ufff, to je silné přirovnání. Snad není tak zle.:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.